Privacy | KPMG | BE

Privacyverklaring

Privacyverklaring

Laatst bijgewerkt op 30 April 2018

 

KPMG is toegewijd aan het beschermen van de vertrouwelijkheid en het geheim van de informatie die aan haar is toevertrouwd. Als onderdeel van deze fundamentele verplichting, is KPMG toegewijd aan de correcte bescherming en gebruik van persoonsgegevens (soms ook “persoonlijke informatie” genoemd).

Over het algemeen is het onze bedoeling om alleen persoonsgegevens te verzamelen die aan ons worden verstrekt, zodat we informatie en/of diensten kunnen aanbieden of informatie kunnen aanbieden over werkgelegenheid. Gelieve deze privacyverklaring (“Privacyverklaring”) door te nemen voor meer informatie over hoe wij de door ons verkregen persoonsgegevens verzamelen, gebruiken, delen, beschermen en verwerken.


1. Verzameling en gebruik van persoonsgegevens
    1.1 Welk type gegevens verzamelen wij
    1.2 De juridische gronden die we hebben om uw persoonsgegevens te gebruiken
    1.3 De doeleinden waarvoor uw persoonsgegevens zullen worden verwerkt
    1.4 Automatische verzameling van persoonsgegevens
        1.4.1 IP adressen
        1.4.2 Cookies
        1.4.3 Web beacons
        1.4.4 Locatiegebaseerde tools
1.5 Widgets en applicaties voor sociale media
1.6 Kinderen
2. Delen en overdragen van persoonsgegevens
    2.1 Overdracht aan derden
3. Keuzes
4. Uw rechten
5. Beveiliging en integriteit van gegevens
6. Links naar andere sites
7. Wijzigingen aan de deze verklaring
8. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw gegevens
9. Met wie contact opnemen in geval van vragen
10. Vragen inzake privacy en over de handhaving


1.     Verzameling en gebruik van persoonsgegevens

1.1  Welk type gegevens verzamelen wij

Wij verkrijgen persoonsgegevens over u als u ervoor kiest deze te verstrekken – bijvoorbeeld door contact met ons op te nemen per e-mail of door het registreren voor
bepaalde diensten. In bepaalde gevallen heeft u mogelijks eerder uw persoonsgegevens verstrekt aan KPMG (indien u bijvoorbeeld een voormalige werknemer bent). Als u ervoor kiest om te registeren of in te loggen op een KPMG-website met behulp van een eenmalige inlogdienst van derden die uw identiteit verifieert en uw aanmeldinggegevens
voor sociale media (bv. LinkedIn, Google, of Twitter) koppelt met KPMG, zullen wij alle informatie of inhoud verzamelen nodig voor de registratie of log-in waarvan u heeft toegestaan dat de sociale media-aanbieder met ons deelt, zoals uw naam en uw e-mailadres. Andere informatie die wij verzamelen kan afhankelijk zijn van de privacy-instellingen die u heb ingesteld bij uw aanbieder van sociale media, gelieve daarom de privacyverklaring of het beleid van de betreffende dienst te raadplegen.

Door u te registreren en/of persoonsgegevens aan KPMG te verstrekken, geeft u ons uw expliciete toestemming zodat KPMG deze gegevens mag gebruiken in overeenstemming met deze Privacyverklaring. Uw persoonsgegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt, tenzij wij hiervoor u toestemming verkrijgen, of tenzij anders vereist of toegestaan door de wet of professionele standaarden. Bijvoorbeeld, indien u zich aanmeldt bij een KPMG-website en informatie over u voorkeuren verstrekt, zullen wij deze informatie gebruiken om u
gebruikerservaring te personaliseren. Wanneer u zich aanmeldt of inlogt met behulp van een eenmalige derde partij aanmelding, kunnen we u ook herkennen als
dezelfde gebruiker op alle verschillende apparaten die u gebruikt en u gebruikerservaring personaliseren op de verschillende KPMG-websites die u bezoekt. Als u zich abonneert op het ontvangen van direct marketing (d.w.z. nieuwsbrieven, inzichten, events, enz.), kunnen wij uw persoonsgegevens gebruiken om u deze berichten te sturen. Indien u ons een curriculum vitae (CV) stuurt om online te solliciteren voor een functie bij KPMG, zullen we deze informatie die u verstrekt gebruiken om u te matchen met beschikbare KPMG-vacatures.

In bepaalde gevallen, waarin u zich hebt geregistreerd voor bepaalde diensten, kunnen wij uw e-mailadres opslaan totdat we binnen de 48uur, na de door u opgegeven informatie, een bevestiging ontvangen (bv. wanneer we een e-mail verzenden naar het verstrekte e-mailadres als onderdeel van uw registratie om een aanvraag van inschrijving te bevestigen).

 

1.2 De juridische gronden die we hebben om uw persoonsgegevens te gebruiken

KPMG verzamelt in het algemeen enkel persoonsgegevens die noodzakelijk zijn om aan u verzoek te voldoen. Waar aanvullende gegevens worden gevraagd, wordt u hiervan op de hoogte gebracht op het moment van verzamelen.

De toepasselijke wetgeving laat ons toe om persoonsgegevens te verwerken, zolang we daarvoor een wettelijke verwerkingsgrond hebben. Het vereist ook dat wij u vertellen wat die gronden zijn. Als gevolg, wanneer wij uw persoonsgegevens verwerken, zullen wij op de volgende juridische gronden vertrouwen:

• Uitvoering van een overeenkomst: dit is wanneer de verwerking van uw persoonsgegevens noodzakelijk is om aan onze verplichtingen uit hoofde van een overeenkomst of de intentie om een overeenkomst aan te gaan, na te komen;

• Wettelijke verplichting: dit is wanneer wij verplicht zijn u persoonsgegevens te verwerken om aan een wettelijke verplichting te voldoen, zoals het bijhouden van gegevens voor
belastingdoeleinden of het verstrekken van informatie aan een overheids- of wetgevingsinstantie;

• Gerechtvaardigde belangen: wij mogen u persoonsgegevens verwerken indien dit in ons legitiem belang is om een wettige activiteit te runnen of om deze activiteit te bevorderen, zolang dit niet opweegt tegen uw belangen; of

• Uw toestemming: Wij kunnen u af en toe om specifieke toestemming vragen om bepaalde persoonsgegevens te verwerken, en zullen uw persoonsgegevens in dit opzicht enkel verwerken indien u hiermee instemt. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door contact op te nemen met KPMG via privacy@kpmg.be.

 

KPMG verzamelt enkel bijzondere categorieën van persoonsgegevens wanneer de relevante personen ons vrijwillig deze informatie verstrekken of wanneer de verzameling van dergelijke informatie vereist of toegestaan is door de wet of professionele standaarden. Bijzondere categorieën van persoonsgegevens omvatten persoonsgegevens met betrekking tot ras, etniciteit, politieke opvattingen, lidmaatschap van de vakbond, religieuze of politieke overtuigingen, gegevens betreffende gezondheid, genetische gegevens, biometrische gegevens, seksueel leven of geaardheid, of strafregister. Gelieve uw discretie te gebruiken bij het verstrekken van persoonsgegevens van bijzondere categorieën aan KPMG, en
verstrek in geen geval persoonsgegevens van bijzondere categorieën aan KPMG, tenzij u daarmee expliciet toestemt dat KPMG deze informatie gebruikt voor legitieme zakelijke doeleinden.

1.3 De doeleinden waarvoor uw persoonlijke gegevens zullen worden verwerkt

We zullen uw persoonsgegevens verwerken voor specifieke, expliciete en legitieme doeleinden en zullen uw persoonsgegevens niet verder verwerken op een manier die onverenigbaar is met die doeleinden.

Dit doel kan de uitvoering zijn van een verbintenis, de verbetering van uw bezoek van onze website of portalen, de verbetering van onze producten en diensten in het algemeen, het aanbieden van diensten of toepassingen, marketingcommunicatie en acties, web personalisatie, direct marketing, web analyses, enz.

Het doel van elke verwerking van uw persoonsgegevens wordt duidelijk omschreven in de privacy mededeling. Deze privacymededeling zal bijvoorbeeld beschikbaar zijn op een website of portaal, op een applicatie, in een elektronische nieuwsbrief enz.

1.4 Automatische verzameling van persoonsgegevens

In bepaalde gevallen gebruiken KPMG en zijn dienstverleners cookies, webbeacons en andere technologieën, om automatisch bepaalde soorten informatie te verzamelen wanneer u ons online bezoekt, evenals via e-mails die we kunnen uitwisselen. De verzameling van deze informatie stelt ons in staat om uw online ervaring te personaliseren, de prestaties, bruikbaarheid en effectiviteit van KPMG’s online aanwezigheid te verbeteren en de effectiviteit van onze marketingactiviteiten te meten.

1.4.1 IP-adressen

Een IP-adres is een nummer dat wordt toegewezen aan uw computer of op een op internet aangesloten apparaat wanneer u het internet bezoekt. Hiermee kunnen computers en servers elkaar herkennen en met elkaar communiceren. IP-adressen waaruit bezoekers lijken voort te komen, kunnen worden geregistreerd voor IT-beveiliging en systeemdiagnosedoeleinden. Deze informatie kan ook in geaggregeerde vorm worden gebruikt om trend en prestatieanalyses van de website uit te voeren.

1.4.2 Cookies

Een “Cookie” is een klein stukje tekst dat een website in de browser plaatst of Cookies kunnen op uw computer of op een op internet aangesloten apparaat worden geplaatst wanneer u ons online bezoekt. Hierdoor kan de site uw computer of apparaat onthouden en het dient een aantal doelen.

Op sommige van onze websites verschijnt een kennisgevingsbanner die uw toestemming vereist om cookies te verzamelen. Als u geen toestemming geeft wordt uw computer of uw op
internet aangesloten apparaat niet gevolgd voor marketing gerelateerde activiteiten. Een secundair type cookie dat “gebruikersinvoer”-cookies wordt genoemd, kan nog steeds nodig zijn voor de benodigde functionaliteit. Dergelijke cookies worden niet geblokkeerd door het gebruik van deze kennisgevingsbanner. Uw selectie wordt opgeslagen in een cookie en is geldig voor een periode van 90 dagen. Als u uw selectie wilt intrekken, kunt u dit doen door de cookies van uw browser te wissen.

Hoewel de meeste browsers automatisch cookies accepteren, kunt u ervoor kiezen cookies al dan niet te accepteren via de instellingen van uw browser (vaak te vinden in het menu Extra of Voorkeuren van uw browser). U kunt op elk moment ook cookies van uw apparaat verwijderen. Houd er echter rekening mee dat als u geen cookies aanvaardt, u
mogelijks sommige functies van onze website niet volledig kunt ervaren.

Meer informatie over het beheren van cookies kunt u vinden in het helpbestand van uw browser of via sites zoals www.allaboutcookies.org.

Hoe cookies uitschakelen?

Als u cookies wilt blokkeren, kunt u dit doen voor de browser die u gebruikt.

Wanneer u cookies uitschakelt, moet u onthouden dat sommige afbeeldingen mogelijks niet correct worden weergegeven of dat u bepaalde toepassingen of online diensten mogelijks
niet kunt gebruiken.

Als u geplaatste cookies wilt verwijderen, kunt u dit doen door de cookies van uw browser te wissen.

U vindt meer informatie over het uitschakelen en/of verwijderen van cookies op de volgende link: - klik op hoe u cookies kunt beheren of verwijderen.

Soorten cookies

“Sessie” Cookies worden alleen opgeslagen in het geheugen van het apparaat tijdens de browsersessie van een gebruiker en worden automatisch verwijderd van het apparaat van de
gebruiker wanneer de browser wordt gesloten.

“Persistente” Cookies worden op het apparaat van de gebruiker opgeslagen en worden niet verwijderd wanneer de browser wordt gesloten, tenzij ze door u worden verwijderd. Permanente cookies kunnen gebruikersvoorkeuren voor een bepaalde website onthouden, waardoor deze voorkeuren in toekomstige browsersessies kunnen worden gebruikt.

Hieronder staat een lijst van de soorten cookies die op onze websites worden gebruikt:

Doel Beschrijving Soort en vervaldatum
Internetgebruik
(d.w.z. de browser van de gebruiker)
Onze websites zijn ontworpen met behulp van standaard internet browsers. Deze beschikken over ingebouwde cookies die compatibiliteitsproblemen oplossen (bv. om uw browsertype te herkennen) en prestaties te verbeteren (bv. om de inhoud sneller te laden).

Sessie

wordt verwijderd wanneer de browser wordt
gesloten

beveiliging (e.g. Asp
.NET) Cookies
Als u zich aanmeldt voor toegang tot een afgeschermd gedeelte, zorgen onze cookies ervoor dat uw apparaat voor de duurtijd van uw bezoek is ingelogd. U heeft uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig voor toegang tot de afgeschermde gedeelten.

Sessie

wordt verwijderd wanneer de browser wordt
gesloten

Website voorkeuren Onze cookies kunnen ook uw websitevoorkeuren onthouden (bv. taal), of proberen uw ervaring te verbeteren (bv. door een groet of inhoud te personaliseren). Dit geldt voor gedeelten waarvoor u zich specifiek heeft aangemeld of waarvoor u een account heeft aangemaakt.

Sessie

wordt verwijderd wanneer de browser wordt
gesloten

Analyse Wij gebruiken verschillende analytische tools om te begrijpen hoe bezoekers onze websites gebruiken. Dit stelt ons in staat de kwaliteit en de inhoud van kpmg.com te verbeteren voor onze bezoekers. De geaggregeerde statistische gegevens betreffen bijvoorbeeld het totaal aantal bezoeken of paginaweergaven en doorverwijzingen naar onze websites. Voor verdere details betreffende ons gebruik van Google Analytics, zie hieronder. Persistent, maar zal
na twee jaar automatisch verwijderd worden als u kpmg.com niet meer bezoekt
Feedback
websitebezoekers
De eerste cookie (1) wordt opgeslagen wanneer de bezoeker niet wordt verzocht aan de enquête deel te nemen en wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat bezoekers na hun eerste paginaweergave niet wordt gevraagd deel te nemen. De tweede cookie (2) wordt opgeslagen wanneer de bezoeker wordt verzocht aan de enquête deel te nemen en wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de bezoeker gedurende 90 dagen niet opnieuw wordt verzocht deel te nemen.

1 Sessie
wordt verwijderd wanneer de browser wordt gesloten

2 Persistent
wordt automatisch verwijderd na 90 dagen of na de weergave van het verzoek tot
deelname aan de enquête

Inhoud delen Wij gebruiken sociale media widgets of knoppen van derden om u aanvullende functies ter beschikking te stellen waarmee u inhoud van onze webpagina’s kunt delen op sociale media of via e-mail. Door deze widgets of knoppen te gebruiken, kan een cookie op uw apparaat worden geplaatst om het gebruik van deze functies eenvoudiger te maken, ervoor te zorgen dat uw interactie op onze webpagina’s wordt weergegeven (bv. dat wordt bijgehouden hoe vaak de informatie wordt gedeeld) en om informatie over uw activiteiten op internet en op onze websites, op te slaan. Wij raden u aan de privacy-informatie van elke aanbieder te raadplegen voordat u gebruik maakt van zulke dienst. Voor meer informatie over ons gebruik van sociale media widgets en –applicaties, zie hieronder. Persistent, maar zal
na twee jaar automatisch verwijderd worden als u kpmg.com niet meer bezoekt

 

Andere hulpmiddelen en widgets van derde partijen kunnen op onze

afzonderlijke webpagina’s worden gebruikt om extra functionaliteiten te bieden. Het gebruik van deze hulpmiddelen of widgets kan een cookie op uw apparaat plaatsen om hun dienst gebruiksvriendelijker te maken en om ervoor te zorgen dat uw interactie correct wordt weergegeven op onze webpagina’s.

Cookies op zich vertellen ons niet wat uw e-mailadres is of identificeren u niet persoonlijk. In onze analytische rapporten kunnen we andere identificatiegegevens, waaronder IP-adressen, verkrijgen, maar dit is bedoeld om het aantal unieke bezoekers van onze websites en de geografische oorsprong van bezoekerstrends te identificeren, en niet om individuele bezoekers te identificeren.

DOOR OP ONZE WEBSITES TE NAVIGEREN OF DOOR UW INLOGGEGEVENS IN TE GEVEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT ZONES GERESERVEERD VOOR GEREGISTREERDE GEBRUIKERS, GAAT U ERMEE AKKOORD DAT WE DEZE COOKIES OP UW COMPUTER OF OP HET INTERNET AANGESLOTEN APPARAAT KUNNEN PLAATSEN.

  • Klik hier voor de gedetailleerde Cookie Statement

 

1.4.3 Webbeacons

Een webbeacon is een klein afbeeldingsbestand op een webpagina dat kan worden gebruikt om bepaalde informatie van uw computer te verzamelen, zoals een IP-adres, de tijd dat de inhoud werd bekeken, een browsertype en het bestaan van cookies die eerder waren ingesteld door dezelfde server. KPMG gebruikt enkel webbeacons in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

KPMG of haar dienstverleners kunnen webbeacons gebruiken om de effectiviteit te volgen van websites van derden die ons rekruterings- of marketingdiensten aanbieden of om geaggregeerde bezoekersstatistieken te verzamelen en cookies te beheren.

U hebt de mogelijkheid om sommige webbeacons onbruikbaar te maken door bijhorende cookies af te wijzen. De webbeacon kan nog steeds een anoniem bezoek vanaf uw IP-adres registreren maar de cookie-informatie zal niet worden geregistreerd.

In sommige van onze nieuwsbrieven en andere communicaties kunnen we de acties van ontvangers volgen, zoals de frequentie van de opening van e-mails via links opgenomen in deze berichten. We verzamelen deze informatie om de interesse van gebruikers te meten en toekomstige gebruikerservaringen te verbeteren.

 

1.4.4 Locatiegebaseerde tools

KPMG kan de geografische locatie van uw computer of mobiel apparaat registreren en gebruiken. Deze locatiegegevens worden verzameld met het doel u informatie te verschaffen. De locatiegegevens worden verzameld met het doel u informatie te verschaffen over diensten die volgens ons met het oog op uw geografische locatie voor u interessant kunnen zijn en onze locatiegebaseerde producten en diensten te verbeteren.

 

1.5 Sociale media widgets and applicaties

KPMG websites kunnen over functionaliteiten beschikken die het mogelijk maken inhoud te delen via sociale media van derden, zoals de Facebook Like-knop en de Twitter-widget. Deze sociale media kunnen gegevens met betrekking tot uw gebruik van KPMG websites verzamelen en gebruiken (zie details cookies “Inhoud delen” hierboven). Persoonsgegevens die u via deze sociale media verstrekt, kunnen worden verzameld en gebruikt door andere leden van die sociale media-applicatie, en op deze interacties is het privacybeleid van de bedrijven die deze applicatie ter beschikking stellen van toepassing. Wij hebben geen controle over en zijn niet verantwoordelijk voor deze bedrijven of de manier waarop zij
uw gegevens gebruiken.

Voorts kunnen de websites van KPMG.com blogs, forums, crowd-sourcing en andere applicaties of diensten (gezamenlijk “sociale media functionaliteiten”) bevatten. Het doel van de sociale media is het vereenvoudigen van het delen van kennis en inhoud. Persoonsgegevens die u verstrekt via een sociale media functionaliteit van KPMG kunnen worden gedeeld met andere gebruikers van die sociale media functionaliteit (tenzij anders vermeld op het moment van verzameling), waarover wij beperkte of geen controle hebben.

 

1.6 Kinderen

KPMG begrijpt het belang van de bescherming van de privacy van kinderen, vooral in een online omgeving. Onze sites zijn met name niet opzettelijk ontworpen voor of gericht op kinderen.

 

2. Delen en overdragen van persoonsgegevens

2.1 Overdracht aan derden

Wij delen geen persoonsgegevens met derde partijen, behalve voor zover dit noodzakelijk is voor onze legitieme professionele en zakelijke behoeften of voor de behandeling van uw verzoeken, en/of voor zover wettelijke bepalingen of professionele normen dit voorschrijven of toestaan. Dit omvat het volgende:

In sommige gevallen kan KPMG persoonsgegevens over u delen met verschillende externe bedrijven of dienstverleners of leveranciers die namens ons handelen.

Daarnaast kan KPMG bepaalde persoonsgegevens over geografische grenzen heen overdragen aan andere aan KPMG aangesloten kantoren of externe kantoren die met ons samenwerken of namens ons handelen. KPMG kan ook persoonsgegevens bewaren in een ander rechtsgebied dan het rechtsgebied waarin u gevestigd bent. Overdracht van persoonsgegevens door KPMG gebeurt in overeenstemming met de van toepassing zijnde Belgische gegevensbeschermingswetgeving.

  • KPMG kan ook persoonsgegevens vrijgeven aan onze dienstverleners: KPMG werkt samen met gerenommeerde partners, dienstverleners of agentschappen, zodat zij uw persoonsgegevens namens ons kunnen verwerken. KPMG zal alleen persoonsgegevens aan hen overdragen wanneer ze voldoen aan onze strikte normen voor de verwerking
    van gegevens en beveiliging. Wij delen alleen persoonsgegevens die hen toestaan hun diensten te verlenen;
  • Indien we worden gereorganiseerd of verkocht aan een andere organisatie, kan KPMG ook persoonsgegevens vrijgeven in verband met de verkoop, toewijzing of andere
    overdracht van het bedrijf van de site waarop de gegevens betrekking hebben;
  • Gerechtshoven, rechtbanken, wetshandhavings- of regelgevende instanties: KPMG kan persoonsgegevens verstrekken om gevolg te geven aan verzoeken van gerechtshoven, rechtbanken en overheids- of rechthandhavingsinstanties, of wanneer het noodzakelijk of verstandig is om geldende wetten, bevelen of uitspraken van gerechtshoven of
    rechtbanken, of overheidsvoorschriften na te leven;
  • Audits: verstrekking van persoonsgegevens kan ook noodzakelijk zijn voor gegevensbeschermings- of gegevensbeveiligingsaudits en/of om een klacht of veiligheidsrisico te
    onderzoeken of daarop te reageren.

Bovendien kan KPMG bepaalde persoonsgegevens buiten de EER overdragen aan externe bedrijven die bij of namens ons werken voor de doeleinden die worden beschreven in deze Privacyverklaring. KPMG kan ook persoonsgegevens opslaan buiten de EER. Indien we dit doen zullen uw persoonsgegevens beschermd blijven door middel van contracten afgesloten met die organisatie buiten de EER, die in een door de Europese Commissie goedgekeurde vorm zijn. Door online persoonsgegevens te verstrekken, geven bezoekers toestemming voor deze overdracht en/of opslag van hun persoonsgegevens over de grenzen heen.

KPMG zal de door u verstrekte persoonsgegevens niet overdragen aan derden voor hun eigen direct marketinggebruik.

 

 

3. Keuzes

Over het algemeen wordt u niet gevraagd persoonsgegevens aan KPMG te verstrekken, maar we kunnen u wel vragen bepaalde persoonsgegevens te verstrekken om u aanvullende informatie over onze diensten en evenementen te kunnen verschaffen. KPMG kan ook uw toestemming vragen om uw persoonsgegevens op een bepaalde manier te mogen gebruiken, en u heeft de keuze om deze toestemming al dan niet te verlenen. Als u ervoor kiest zich aan te melden voor bepaalde diensten of berichten, zoals een digitale nieuwsbrief, kunt u zich
hiervoor op elk moment afmelden door de instructies te volgen die in elk bericht zijn opgenomen. Als u besluit zich voor een dienst of bericht af te melden, streven wij ernaar uw gegevens onmiddellijk te verwijderen, maar het kan voorkomen dat wij aanvullende gegevens nodig hebben voordat wij uw verzoek kunnen verwerken.

Zoals hierboven beschreven onder “Cookies”, als u wilt voorkomen dat cookies u tijdens uw bezoek aan onze website herkenbaar maken, kunt u uw browser zodanig instellen dat alle cookies worden geweigerd of dat u een melding te zien krijgt wanneer een cookie wordt verzonden. Houd er echter rekening mee dat bepaalde gedeelten van onze websites mogelijks niet naar behoren functioneren als u ervoor kiest cookies te weigeren.

 

4. Uw rechten

Als u persoonsgegevens aan KPMG verstrekt, heeft u de volgende rechten:

• Inzage en rectificatie: u heeft recht op inzage in die gegevens. Dit wordt ook wel een “inzageverzoek van de betrokkene” genoemd. Als wij erkennen dat wij verplicht zijn u persoonsgegevens te verstrekken, verstrekken wij u deze gegevens kosteloos. Voordat wij u persoonsgegevens verstrekken, kunnen wij u vragen om een identiteitsbewijs en
voldoende informatie over uw interacties met ons, zodat wij uw persoonsgegevens kunnen terugvinden. Indien de gegevens die wij over u bewaren onjuist zijn, kunt u ons vragen alle onjuistheden in de persoonsgegevens te corrigeren.

• Bezwaar tegen verwerking: u heeft het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons als wij niet langer het recht hebben deze te gebruiken, te eisen dat wij uw gegevens verwijderen als wij deze te lang bewaren, of te eisen dat, in bepaalde omstandigheden, de verwerking aan restricties wordt onderworpen.

• Recht op beperking van de verwerking: u heeft het recht om een beperking te vragen voor de verwerking van uw persoonsgegevens (bijvoorbeeld, terwijl de juistheid van uw persoonlijke gegevens wordt gecontroleerd).

• Recht op verwijdering: u heeft het recht om alle gegevens met betrekking tot u te verwijderen (behalve in sommige gevallen, bijvoorbeeld om een transactie te bewijzen of wanneer wettelijk vereist).

• Recht op gegevensdraagbaarheid: onder bepaalde voorwaarden heeft u het recht om uw persoonsgegevens die u aan ons heeft verstrekt, te ontvangen in een gebruikelijk, gestructureerd, machineleesbaar formaat en om uw persoonsgegevens door te geven aan een derde partij naar keuze.

U kunt een verzoek indienen of deze rechten uitoefenen door contact op te nemen met KPMG via privacy@kpmg.be en we zullen alle redelijke en praktische inspanningen leveren om aan uw verzoek te voldoen, op voorwaarde dat dit in overeenstemming is met de toepasselijke wetgeving en professionele normen.

 

5. Beveiliging en integriteit van gegevens

KPMG heeft passende beveiligingsmaatregelen en –procedures in plaats gesteld om persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde vormen van verlies, misbruik, wijziging of vernietiging. Ondanks de verregaande inspanningen van KPMG kan geen absolute garantie worden gegeven voor de bescherming tegen alle bedreigingen. Naar ons beste kunnen zorgen wij ervoor dat toegang tot uw persoonsgegevens alleen wordt verschaft aan personen voor wie dit noodzakelijk is. Personen die toegang tot de gegevens hebben, zijn
verplicht deze gegevens geheim te houden.

Wij leveren ook redelijke inspanningen om persoonsgegevens slechts te bewaren zolang dit noodzakelijk is om aan een verzoek van de betrokkene te voldoen of in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

 

6. Links naar andere websites

Houd er rekening mee dat websites van KPMG links naar andere websites kunnen bevatten, met inbegrip van websites die door andere kantoren, lid van KPMG, worden onderhouden en waarop niet deze Privacyverklaring, maar andere privacyverklaringen van toepassing zijn, die enigszins kunnen afwijken. Wij raden gebruikers aan het privacybeleid van elke website door te lezen alvorens persoonsgegevens te verstrekken.

Door u te registreren op een KPMG-website en vervolgens naar een andere KPMG-website te surfen, terwijl u nog bent aangemeld, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring van de KPMG-website die u bezoekt.

 

7. Wijzigingen aan deze verklaring

KPMG kan deze Privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen om onze huidige praktijken weer te geven op het gebied van gegevensbescherming. Wanneer wij wijzigingen aanbrengen aan deze verklaring, zullen wij de datum “Laatst bijgewerkt” bovenaan de pagina aanpassen. Wij raden u aan deze Privacyverklaring regelmatig opnieuw door te nemen om op de hoogte te blijven van de manier waarop KPMG uw gegevens beschermt.

Indien wij belangrijke wijzigingen aanbrengen aan de manier waarop bij u persoonsgegevens bewerken, zullen wij dit duidelijk maken op onze website.

 

8. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw gegevens?

KPMG is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens.

KPMG Central Services, economisch samenwerkingsverband ("ESV")

BE 0473.719.789

Nationale Luchthaven van Brussel 1K

1930 Zaventem

 

9. Met wie contact opnemen in geval van vragen?

We hebben een functionaris voor gegevensbescherming aangesteld die uw vragen of verzoeken met betrekking tot deze Privacyverklaring, eventuele specifieke privacymededelingen, uw persoonsgegevens (en de verwerking ervan), zal behandelen.

Voor vragen of verzoeken of klachten betreffende de toepassing van deze Privacyverklaring of om uw rechten uit te oefenen, zoals beschreven in deze Privacyverklaring, kunt u contact met ons opnemen via privacy@kpmg.be.

 

10. Vragen inzake privacy en over de handhaving

KPMG zet zich in om persoonsgegevens online te beschermen. Indien u vragen of opmerkingen heeft over ons beheer van uw persoonsgegevens, gelieve dan contact met ons op te nemen via privacy@kpmg.be. U mag dit adres ook gebruiken om eventuele zorgen betreffende de naleving van onze Privacyverklaring kenbaar te maken.

In ieder geval heeft u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Belgische toezichthouder die belast is met de bescherming van persoonsgegevens, d.w.z. de Belgische gegevensbeschermingsautoriteit.

Data Protection Authority
Drukpersstraat 35, 1000 Brussel

Tel: +32 (0)2 274 48 00

Fax: +32 (0)2 274 48 35

E-mail: contact@apd-gba.be

1 “KPMG”, “wij”, “we”, “ons”, “onze” verwijst naar KPMG Central Services ESV/GIE en haar leden, alle Belgische identiteiten (https://home.kpmg.com/be/en/home/misc/belgian-kpmg-entities.html).

Wij kunnen deze Privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Indien we belangrijke wijzigingen aanbrengen aan de manier waarop we uw persoonlijke gegevens behandelen, zullen we dit duidelijk maken via onze websites of door rechtstreeks contact met u op te nemen.